Oldal kiválasztása

Precíz tervezés nélkül nem megy

A kerti tó építése tudomány és annak ellenére szükséges megtervezni minden egyes lépését a kerti tó építésének, hogy némileg azért egyszerűbb művelet egy felhőkarcoló felhúzásánál. A befogadó közeg (hétköznapi nevén: föld) állaga, a víz minősége, a növények fajtái és a halak száma mind olyan kritérium, amit alaposan meg kell tervezni. Mindent gondosan előre el kell […]

nov 10, 2018

A kerti tó építése tudomány és annak ellenére szükséges megtervezni minden egyes lépését a kerti tó építésének, hogy némileg azért egyszerűbb művelet egy felhőkarcoló felhúzásánál. A befogadó közeg (hétköznapi nevén: föld) állaga, a víz minősége, a növények fajtái és a halak száma mind olyan kritérium, amit alaposan meg kell tervezni. Mindent gondosan előre el kell tervezni és bizton állíthatjuk, hogy diplomás kerti tó építő szakembereink a lehető legnagyobb körültekintéssel járnak el a tervezés során is.

A természetes környezetünk fontos részeit képezik a vizes részek. Legyen szó egy kis méretű medencéről, vagy egy szép nagy tóról, mindenképp beszélnünk kell ezek beszerzéséről, kialakításáról is.

kerti tó

Kerti tó tervezés

A tervezésnél persze elsősorban az Ön vágyait és igényeit tartjuk szem előtt, ennek értelmében a kerti tó ott lesz és úgy fog kinézni, ahogy Ön megálmodta. Apró kiegészítéseket, jó tanácsokat, minimális korrekciót azért olykor végre kell hajtanunk, mi sem szeretnénk ugyanis, ha a rosszul kiválasztott lokalizáció miatt például kipusztulnának a koi pontyok a kerti tóból, vagy megsülnének a vízinövények az állandó napsütéstől. Ezért sajnos nem mindegy, hogy hova telepítjük a kerti tavat, a kifogástalan működéshez és a hosszú élettartamhoz kénytelenek vagyunk bizonyos kompromisszumokat kötni a természettel.

A kerti tó formáját tekintve ugyanakkor már tényleg Ön dönt: ha szeretné, akkor visszafogott módon kör alakú, esetleg ovális lesz a saját tava, de amennyiben az extravagánsabb, kacskaringós formák kedvelője, akkor ennek megfelelően rajzoljuk meg a tó széleit. A kerti tó megtervezésénél érdemes a kerthez igazítani a tó majdani stílusát, ami persze könnyű feladat, ha már a kész kertbe kell megépítenünk a kerti tavat, egyéb esetben konzultálnunk kell Önnel, vagy tájépítészével a formákról és színekről. Mediterrán, vagy trópusi, esetleg kontinentális, bármilyen igényét kielégítjük a kerti tóval kapcsolatban. A vízesés, vagy csak egy egyszerű csobogó feldobja a kerti tó hangulatát, természetesen ezekkel a kiegészítőkkel is rendelkezünk.

A dísztavat nem érdemes eldugni, a közlekedő ösvények útjába telepíteni, vagy állandóan tűző napfénynek kitenni. Dacára annak, hogy a szakmában elérhető legmodernebb technika áll cégünk rendelkezésére, még mi sem tudunk pár nap alatt dús lomkoronával megáldott fát teremteni. A helyszín kiválasztásakor érdemesebb a kerti tavat árnyékos, vagy legalább félig árnyékos helyre tervezni, hogy megóvjuk a tó élővilágát. Nem lehet csak úgy hasra ütésszerűen, „hirtelen felindulásból” nekilátni a kerti tó megépítésének. A körültekintő előkészületek és a gondos tervezőmunka elengedhetetlen a tökéletes kerti tó megalkotásához.

Budapest minden szegletét és valamennyi sajátosságát ismerjük, szakmánk során már megannyi különböző kerttel és talajfajtával találkoztunk, ezért bátran mondjuk, hogy nem lepődünk meg semmin. Mindezidáig a legkülönösebb kéréseket is sikerült teljesítenünk, amit elégedett megrendelőink is tudnak bizonyítani. A munkánk nekünk tényleg a hivatásunk és a hobbink is egyben, örülünk, hogy az évek során egyre több kertben telepíthettünk kerti tavat.

A szerzőről

Kapcsolódó bejegyzések

5+2 játék, amivel lekötheted a cicád
5+2 játék, amivel lekötheted a cicád

Ha te is olyan szerencsés vagy, hogy egy hiperaktív cica társaságában élsz, akkor bizonyára tudod, hogy a játék fontos szerepet játszik a cicák boldogságában és egészségében. De vajon milyen játékokat érdemes beszerezni a kedvencednek? És számít-e, hogy a cica fiú...

Zöldségtermesztés házikertben
Zöldségtermesztés házikertben

A zöldségtermesztés házikertben nem csak egy pihentető hobbi, de egy praktikus módja is annak, hogy friss, egészséges zöldségekhez jussunk. A TipTopKert olvasói számára összeállított cikkünkkel bemutatjuk, hogyan kezdjünk hozzá a zöldségtermesztéshez saját...

Így készítsünk komposztot
Így készítsünk komposztot

Miért érdemes komposztot készíteni? Az előnyök áttekintése A komposztálás során a növényekből származó szerves anyagokat halmozzák egymásra, amelyek oxigén, víz és hő hatására lebomlanak. Ebben a folyamatban különböző mikro- és makroorganizmusok, algák és gombák...

Írj nekünk!

Kommentek

0 hozzászólás