Oldal kiválasztása

Szenvedélyünk a kerti tó

Egy kerti tó nyugalmat áraszt és feldobja a kertet. Szakszerű kiépítésével a kert dísze és központi helye lesz. Biztos Ön is eljátszott már a gondolattal, hogy milyen lenne egy kellemes tavaszi napon kimenni a kertbe és kedvenc kerti székén olvasgatni saját kerti tava mellett. Esetleg csak gyönyörködni a tavirózsák szépségében, az aranyhalak játékában és megnyugodni […]

nov 10, 2018

Egy kerti tó nyugalmat áraszt és feldobja a kertet. Szakszerű kiépítésével a kert dísze és központi helye lesz. Biztos Ön is eljátszott már a gondolattal, hogy milyen lenne egy kellemes tavaszi napon kimenni a kertbe és kedvenc kerti székén olvasgatni saját kerti tava mellett. Esetleg csak gyönyörködni a tavirózsák szépségében, az aranyhalak játékában és megnyugodni a szökőkút csobogásától. Mi abban segítünk, hogy a romantikus ábrándozás valósággá váljon, és ne csak álom legyen saját kerti tava.

Kerti dísztó

Szükség van szakemberre?

A kerti tó kiépítése szakértelmet és tapasztalatot igényel, a minőségi megépítése során mi ezt tudjuk biztosítani Önnek Budapesten és Pest megyében. A családi házakhoz kert is tartozik, ami növényekkel, virágokkal tarkítva okoz örömet. A kert szépségét egy ilyen vízi élővilág csak növeli, de sok időt és bosszúságot takaríthat meg, ha velünk építteti meg a kerti tavat. Az építés során szerzett többéves tapasztalatunk azt mutatja, hogy jobb szakemberhez fordulni, amennyiben egy ilyen szinten összetett ökoszisztéma kialakítása a cél.

Kerti tó építés profiktól

Fiatal, ambiciózus munkatársaink gondoskodnak róla, hogy az Ön kertjének éke szép és tartós legyen, minőségi alapanyagokból összerakott kerti tavaink hosszú életű munkák, erre természetesen garanciát is vállalunk. Az együttműködés és a minőség hívei vagyunk, ezért hosszú távú munkakapcsolatra törekszünk, az általunk megépített kerti tavakkal az átadás után akár évekig is foglalkozunk a különböző karbantartási, felújítási munkák során. Budapesten számtalan helyen építettünk már tavat az egészen nagyoktól a legkisebbekig, biztosak vagyunk benne, hogy Ön is elismerően csettintene, ha látná munkáinkat.

Munkahelyre is érdemes?

Kerti tavat természetesen ne csak otthonába képzeljen el, munkahelyére, nagyobb közösségi terekre is vállaljuk nagyobb felületű, bonyolultabb tavak kiépítését. Irodaházak kertjében, lakóparkok terein a dísztó ugyanazt a célt éri el, mint az otthonába telepített kerti tó. Nyugalmat és természetességet áraszt, partján aktív és passzív pihenés egyaránt végezhető. A nyugodt légkör egy munkahelyen különösen fontos, ezért nem csoda hát, hogy egyre több irodaházban jönnek rá, hogy egy ilyen egységgel ellátott díszkert csodákra képes amennyiben a munkatársak nagyobb munkakedve a cél.

Megszállott tájépítészek vagyunk és hisszük, hogy ember és természet harmóniája a kertvárosokban, vagy éppen a város közepén egyaránt megvalósítható. Működésünk alatt bebizonyítottuk, hogy a szépség és a természetesség fogalmai közé akár egyenlőségjelet is lehetne tenni, és hogy a mesterségesen kialakított természetes terek is lehetnek olyan csodálatosak, mint a természetesen kialakult vízi élőhelyek. Amennyiben vízparton érzi magát igazán jól és ellazul a vízcsobogástól, akkor Önnek egy efféle tavacska hiányzik a kertjéből.

Kikapcsol, ellazít és feltölt, egy kerti tó mellett megtalálja a harmóniát és a megnyugvást. Nemcsak a különösen gazdagok kiváltsága, biztosak vagyunk benne, hogy Ön is meglepődne, ha meghallaná árajánlatunkat. Keressen minket elérhetőségeink valamelyikén, hogy Önt is meglephessük!

A kerti tó építéshez szükséges eszközök – Tanácsok a TipTopKerttől

A TipTopKertnél tudjuk, hogy a sikeres kerti tó építése alapos tervezést és a megfelelő eszközök beszerzését igényli. A továbbiaknak összegyűjtöttük azokat az eszközöket és tippeket, melyek elengedhetetlenek a tóépítés folyamatában, hogy te is könnyedén megvalósíthasd álmaid kerti tavát.

A tó helyének előkészítése

1. Ásóeszközök

A tó helyének kiásásához különböző ásóeszközökre lesz szükség. Egy erős lapát és egy talicska alapvető, de nagyobb tó esetén gépi földmunka is szóba jöhet.

A tó kialakítása

1. Tófólia és geotextília

A tó aljzatának szigetelésére speciális PVC vagy EPDM tófóliát ajánlunk, amely ellenáll a UV-sugárzásnak és a hidegnek. A tófólia alá geotextíliát kell helyezni, hogy megvédje a fóliát a talajban lévő éles kövektől és gyökerektől.

2. Szűrőrendszerek és szivattyúk

A tiszta és egészséges víz biztosítása érdekében szükség lesz megfelelő szűrőrendszerre és szivattyúra. Ezek kiválasztásánál figyelembe kell venni a tó méretét és az abban élő növényeket, valamint állatokat.

Növények és dekoráció

1. Vízinövények ültetéséhez szükséges eszközök

Az élővilágának gazdagításához válasszon különböző vízinövényeket. Az ültetéshez szüksége lesz vízinövény-kosarakra, speciális vízinövény-földre ültetőkanalakra és ültetőkanalakra.

Egy kerti tó építése nagyszerű módja annak, hogy egyedi hangulatot teremts a kertedben, miközben hozzájárulsz a helyi biodiverzitás növeléséhez. Mi, a TipTopKertnél, hiszünk abban, hogy megfelelő tervezéssel, a szükséges eszközök beszerzésével és a folyamatos gondozással bárki létrehozhat egy gyönyörű és élettel teli kerti tavat.

A szerzőről

Kapcsolódó bejegyzések

5+2 játék, amivel lekötheted a cicád
5+2 játék, amivel lekötheted a cicád

Ha te is olyan szerencsés vagy, hogy egy hiperaktív cica társaságában élsz, akkor bizonyára tudod, hogy a játék fontos szerepet játszik a cicák boldogságában és egészségében. De vajon milyen játékokat érdemes beszerezni a kedvencednek? És számít-e, hogy a cica fiú...

Zöldségtermesztés házikertben
Zöldségtermesztés házikertben

A zöldségtermesztés házikertben nem csak egy pihentető hobbi, de egy praktikus módja is annak, hogy friss, egészséges zöldségekhez jussunk. A TipTopKert olvasói számára összeállított cikkünkkel bemutatjuk, hogyan kezdjünk hozzá a zöldségtermesztéshez saját...

Így készítsünk komposztot
Így készítsünk komposztot

Miért érdemes komposztot készíteni? Az előnyök áttekintése A komposztálás során a növényekből származó szerves anyagokat halmozzák egymásra, amelyek oxigén, víz és hő hatására lebomlanak. Ebben a folyamatban különböző mikro- és makroorganizmusok, algák és gombák...

Írj nekünk!

Kommentek

0 hozzászólás