Oldal kiválasztása

Kerttervezés

Egy jól megtervezett kert, művészeti alkotás. Maga a kerttervezés a művészet és a mérnöki munka egyvelege.
Műveléséhez érteni kell éppúgy a növények, kerti elemek sajátosságaihoz, mint az esztétikai szabályokhoz.

Ahhoz, hogy a kerttulajdonos hosszú távon is elégedett legyen, gondos, szakszerű tervezés szükségeltetik.

Az építészekkel, vagy a belsőépítészekkel szemben, mi élő anyaggal dolgozunk, ami állandóan változik, méretében, formájában, színében egyaránt.

Itt található minden kertészeti termékünk

Egy amatőr kerttervező nem biztos hogy tudja, a beültetett növények hogy fognak változni az idő múlásával, illetve hogyan reagálnak a nekik szánt mikrokörnyezetre.

A másik nehéz feladat, a tér fókuszpontjait kialakítani, és a terület növényeit úgy összeválogatni, hogy azok egész évben szép képet mutassanak.


  • Kertfelmérés

A kerttervezés alapja, hogy megfelelően felmérjük az átépítendő területet.

Az így elkészített pontos és méretarányos tervrajz nélkül nem tudunk nekiállni a tervezésnek.

Tisztában kell lennünk a terület tájolásával, fekvésével és azzal, hogy hol lesznek az árnyékos területek, milyen a talaj minősége, vagy öntözőrendszer építés esetén a vízvételi adatok.


  • Térkialakítás

Először is azt kell tisztáznunk, hogy a kert mely részeinek, milyen funkcióknak kell megfelelnie?

Hol szeretnének a tulajok pihenni? Hol játszanak majd a gyerekek? Hová kerüljön az étkezőhely, a grillező, vagy a kerti tó.

Hol legyenek a fókuszpontok? Hol nem szeretnénk, ha belátnának stb.


  • Vázlatterv készítés

Az igények, az adottságok és a tulajdonos szokásai alapján elkészítjük a vázlatterveinket.

Ezt prezentálva, megbeszéljük az esetleges módosításokat, felmerülő igényeket, majd, csak ezek után állunk neki a végleges tervek elkészítéséhez.


  • Kivitelezési, növénybeültetési terv

Ha felmértük az igényeket, elkészítjük a pontos építési, növénybeültetési tervet, a kivitelezési ütemezést, valamint a megbeszélt anyagi keretekhez igazodó, pontos költségvetést is.

Ha az egyeztetések során a bemutatott tervek elnyerik tetszését és minden részletet megbeszéltünk, a megbeszélt időpontban el is kezdhetjük a munkát.

Kerttervezés

 

Ahogyan egy házépítésbe sem lehet terv nélkül belevágni, a kert kialakítását is alapos előkészületeknek kell megelőzniük. A tervek elkészítéséhez tudnunk kell, mire vágyik a ház tulajdonosa, hogyan szereti tölteni a mindennapjait.

 

Kert, személyre szabva

 

Egyesek számára a kert számára csak esztétikai élményt jelent, mindössze gyönyörködni szeretnének a virágok és a sűrű lombú fák látványában. Mások ennél praktikusabbak: szeretik, ha van egy kis konyhakert, ahonnan legalább a legszükségesebb zöldségekhez hozzájuthatnak, és egy pár szem almát vagy barackot is szedhetnek a fákról. Megint másoknak az a legfontosabb, hogy úgy élvezhessék a természet közelségét, hogy közben háziállatuk se érezze magát bebörtönözve: a kutyának is legyen elég helye szaladgálni, nekik is kikapcsolódni, és emellett még a virágok is éljék túl a kiképzést. Van, aki pedig a különleges megoldásokat és a szabálytalan formákat szereti, és arra vágyik, hogy saját stílusa házának udvarán is érvényesülhessen.

 

Hosszan tartó élmény

 

Mi mindannyiuknak tudunk segíteni. Mivel valódi szakértelemmel és nagy tapasztalattal rendelkezünk, pontosan tudjuk, mely igényeknek mely kerttípus felel meg. Ismerjük a növényeket, tudjuk, melyiket hova kell ültetni ahhoz, hogy megkapják az egészséges fejlődésükhöz szükséges mértékű napfényt vagy épp árnyékot, így a ház tulajdonosai a lehető legtovább élvezhetik majd a kert szépségeit.

 

Egyéni igények

 

A megrendelővel való beszélgetést és igényeinek feltérképezését követően a legmodernebb kerttervező szoftverek segítségével alakítjuk ki a későbbi kert alapjait, majd a tervet az ön meglátásai, kérései szerint módosítjuk, amíg meg nem születik az az eredmény, amellyel ön és szakemberként mi is elégedettek vagyunk. Ha azt szeretné, hogy háza kívül is ugyanolyan szép és praktikus lehessen, mint belül, vegye igénybe a segítségünket, engedje át nekünk a kerttervezést, keressen meg minket most elérhetőségeinken! Ha elégedett a munkánkkal, bátran ránk bízhatja a kertépítési, a kertrendezési és a kertgondozási munkákat is.

Kellemes délutánok álmai kertjében

A családi házban élők talán még jobban várják a tavaszt, mint a többiek, hiszen örülnek, hogy végre kihasználhatják a kert nyújtotta előnyöket. Kimehetnek a zöldbe, napozni vagy épp hűsölni a fák árnyékában; ha elég meleg van, kint reggelizhetnek vagy ebédelhetnek, estére pedig áthívhatják a baráti kört egy kis kerti sütögetésre.

Az elhanyagolt kert egy kiaknázatlan aranybánya

Sokaknál viszont a kert jelenlegi állapotában nem alkalmas ezekre az élményekre. Akiknek napi munkájuk mellett már nincs idejük ezzel foglalkozni, virágokat ültetni, gyomlálni, füvesíteni, azokat gyakran egy parlagon heverő, kiaknázatlan földterület fogad, amikor esténként belépnek a kapun.

Egyéni igények

Pedig ha nem aknázzuk ki a kertünkben rejlő lehetőségeket, rengeteg élménytől fosztjuk meg magunkat. Egy házépítésbe sem szabad terv nélkül belefogni, ugyanígy egy kert kialakítása előtt is meg kell tenni a szükséges előkészületeket. A kerttervezéshez ismernünk kell a ház tulajdonosának igényeit, stílusát és elképzeléseit, tudnunk kell, hogyan tölti mindennapjait; a kert számára inkább esztétikai élményt jelent, vagy gyümölcsöket, zöldségeket is szeretne termeszteni.

Ön megálmodja, mi megtervezzük

Ha tudja, mit szeretne, de nincs ideje megvalósítani, szívesen segítünk benne. Mondja el, mire gondolt: illatos virágok között szeretne sétálni, vagy inkább a végtelen zöld vonzza; árnyas fák alatt ücsörögne, vagy az ebédre valót szeretné megtermelni a kertben. Szakképzett és gyakorlott kertészeink ezután igényei és elvárásai alapján megtervezik önnek álmai kertjét. A kerttervezési folyamatba önt is bevonjuk, így bármikor módosíthat eredeti elképzelésén, vagy változtathat, ha valami nem tetszik. Ha arra vágyik, hogy otthona kívül-belül szép és rendezett legyen, ne elégedjen meg a szépen berendezett lakással, hozassa rendbe a kertet is! Vegye igénybe a segítségünket, engedje át nekünk a kerttervezési munkálatokat! Ha elégedett a tervvel, természetesen annak megvalósítást is vállaljuk, illetve segítünk a kertrendezésben és a kertgondozásban is. Bízza ránk a kerttervezést; vegye fel velünk a kapcsolatot most, hogy megbeszélhessük a részleteket!