Oldal kiválasztása

, ma

Karnyújtásnyira a harmónia
Az ókori világ egyik pazar csodája volt Szemirámisz függőkertje, amely Babilon falai mögé varázsolta a természet kincseit, hogy az uralkodó feleségét az otthonára emlékeztesse. A király a szíve választottjának olyan ajándékot nyújtott, amivel az harmóniában, nyugalomban és békességben érezhette magát, és ehhez csupán egyszerűnek tűnő dolgok kellettek: az illatosan pompázó virágok, a zölden csillogó harmatos pázsit és sok más mellett néhány mesterséges tó.

Épített tó egy díszkertben

Rohanó, zsúfolt világunkban a gondterhes hétköznapok után igyekszünk minden pillanatot megragadni, amit szeretteinkkel tölthetünk a mi kis saját kertünkben, és megteszünk mindent, hogy a pihenés pillanatai is emlékezetesek és tartalmasak legyenek.

A kertünket ékesítő tó partja tökéletes helyszíne lehet a pohár bortársaságában megcsodált naplementének vagy a régóta vágyott baráti beszélgetésnek, ezért egyre többen álmodnak és terveznek tavacskát házuk kertjébe. Az ilyen élményekhez nincs másra szükség, csak meg kell vásárolnunk egy nekünk tetsző kerti bútort, majd természetesen használnunk is azt. 🙂

Legyen szó családi házról vagy társasházról, a kert élővilága csalogató pont felnőttnek és gyereknek. Megnyugtató hatással van ránk, miközben leheveredünk a partjára és csodáljuk az úszkáló halakat, a pompázó vízililiomot vagy halkan csobogó szökőkutat.

A tó kertünk közepe

Bárhol is álljon és bármilyen formája, mérete is legyen, a tó képes arra, hogy középpontot képezzen kertünkben. Nemcsak felhívja magára a figyelmet küllemével és csillogásával, de megváltoztatja kertünk hangulatát azzal, hogy az állóvíz visszatükröz mindent, megtöri a fényt és színes, mozgó tájképet fest elénk.

A kerti tó meghittséget varázsol életünkbe, és az ezerarcú természetet engedjük be a mindennapokba: a tavi növényektől kezdve a tóban cikázó halaktól a fel-felbukkanó madarakig.

Az egyik őselem területét meghódítja: földünkre víz kerül; az állandóan változó, óráról-órára más arcot mutató, rengeteg energiát termelő elem, amelyet a kínaiak a jóléttel és a gazdagsággal társítanak. A víz megtestesíti a bölcs öregkor rezgéseit, tükröződő felületén önmagunkat és a minket körülvevő világot látjuk.

A Feng Shui szerint a víz energiája a pihenés és az alvás időszaka, amely magával vonja a gondolkodást, a meditációt és a koncentrációt; jellemzi a csend, a felszíni és a mély erő.

Engedje, hogy ez harmónia beköltözzön a kertjébe, és áthassa életét.

Szolgáltatásaink

Cégünk nagy tapasztalattal vállal kerti tó tervezést, kerti tó építést, kerti tó gondozást és kerti tó ápolást, valamint kiváló referenciákkal rendelkezik a kertépítésben, kertrendezésben és a kert- és parkfenntartásban.

Fiatal, egyetemi végzettséggel rendelkező munkatársaink szakértelemmel és megbízhatóan teljesítik ügyfeleink kéréseiket és valósítják meg álmaikat, a végeredményért pedig garanciát vállalunk. Célunk, hogy ügyfeleinkkel hosszú távú, mindkét fél számára előnyös munkakapcsolatot alakítsunk ki, hiszen egy kert építése nem ér véget a munkálatok befejezésével. Ahhoz, hogy a mindennapokban is élvezhessük előnyeit, gondos és ápoló kezekre van szükség.

Lelkes és pontos munkatársaink ezért a kert befejezése után is állnak az ügyfelek rendelkezésére, hogy egy fárasztó munkanap után vagy egy kellemes hétvége során a nyugalom szigetébe léphessen be a kerttulajdonos.

Keressen minket bátran, és engedje, hogy levegyük válláról a munka dandárját: megtervezzük Önnek, megépítjük Önnek és ápoljuk Önnek. Az egyetlen, ami Önre és családjára vár, az az élvezet, amelyet a kerti tó adhat a szerencséseknek.

– Kerti tó tervezés

Kreatív ötletek, precíz tervezés

Minden komoly munka alapja a precíz tervezés és az igények, lehetőségek pontos ismerete. Egy kerti tó építése hiába tűnik egyszerű feladatnak, mégsem végezhető el felkészülés nélkül, hiszen a végeredmény megváltoztatja kertünk kinézetét, hangulatát, módosításokra pedig később sokkal kisebb az esély.

Az odafigyelést és pontosságot igénylő munka során eldöntjük, pontosan milyen tavacskát szeretnénk látni ablakunk alatt; dísztó, szökőkút, vízesés, csörgedező patak, egyedi forma vagy egyszerű halastó? Megannyi döntés, amelyet meg kell hoznunk azt követően, hogy felmértük a kertünk lehetőségeit.

Miután döntésre jutottunk, és sikerült kigondolni a végső formát, valamint felmértük az előttünk álló munkát, már csak ki kell választani a termékeket, hogy elindulhasson a munka.

Cégünk a kerti tó tervezését és építését is magára vállalja igény esetén, és amikor az utolsó rózsa vagy vízililiom is a helyére került, amikor a halak is vígan úszkálnak a víz alatt, a kerti tó ápolásában is szakszerű, szakértő és alapos asszisztenciát nyújtunk.

tavacska részlet

Korszerű technika, megbízható megoldás

Cégünk a legjobb elérhető technikával és megbízható megoldásokkal dolgozik, amivel több tucatnyi elégedett ügyfelet állított már maga mögé. Fontosnak tartjuk, hogy a végeredmény ne csak az átadás pillanatában legyen szemet gyönyörködtető, hanem hetekkel, hónapokkal, évekkel később is, hiszen a célját elérő kerti tó magához vonzza a természet élőlényeit és otthont ad nekik.

A kerti tó tervezésekor elengedhetetlen, hogy bizonyos szempontokat figyelembe vegyünk; nem mindegy, hogy kész kertbe szeretnénk beilleszteni a tavunkat vagy együtt építjük a kettőt; hogy szabályos vagy szabálytalan medencét szeretnénk; látni kell a kert miliőjét és azt, hogy mit rendelhetünk hozzá, mi illeszkedik annak világába; és persze meg kell határoznunk az állóvíz elhelyezkedését.

Fontos tanács még az is, hogy kerüljük azokat a helyeket, ahol lombos fa van, mert lombhullatáskor nem várt károkat szenvedhet a kerti tó élővilága.

A tökéletes kerti tó

A kerti tó tervezésekor célszerű a félárnyékos helyeket keresni, a meder kialakításánál pedig az ízlésünk mellett a helyszín adta lehetőségeket is fel kell mérnünk. Ne felejtsük, minél mélyebb a víz és nagyobb a vízfelület, annál gyorsabb az öntisztulás, a meder lépcsőzetes kialakítása pedig nagyobb oxigénellátást biztosít a széleskörű növényparknak.

Amennyiben halakat is szeretnénk tavacskánkba telepíteni, akkor annak legalább másfél méter mélynek kell lennie. A végeredményt díszíthetjük még vízeséssel, csobogóval, de akár kisebb patakkal is, ezáltal végtelen a variációs lehetőség és személyre szabott lehet a kerti tó.

Ha jól dolgoztunk, és a kerti tó tervezése során odafigyeltünk a legfontosabb szempontokra, akkor otthonunk tövébe madárcsicsergés, kellemes csobogás és színes növénykavalkád költözik, amely nemcsak az ablak mögül nyújt páratlan látványt, de megédesíti a kertben töltött pillanatokat.

Amennyiben kedvet kapott egy saját kerti tóhoz, keresse bátran szakértő és segítőkész kollégánkat, aki megtervezi álmai kertjét. Akadályok nem léteznek, csak a tökéletes végeredmény: idill a mindennapokban egyetlen karnyújtásnyira tőlünk!

– Kerti tó építése

Harmónia és elegancia az ablakunk alatt

Az alapos, megfontolt és minden részletre odafigyelő tervezést követően elkezdődhet a kerti tó építése, amely első pillantásra egyszerűnek tűnik, mégis alázatot és tapasztalatot igényel.

A helyzet komplikáltabb annál, minthogy kiásunk egy gödröt és teletöltjük vízzel; ezért is jobb ezt a munkát szakemberre, kerti tó építésében rutinos hozzáértőre bízzuk. Az alap kiásása még nem jelent komoly akadályt, azonban a java még csak ekkor jön; itt dől, hogy mennyire is érti a dolgát a mester, és hogy a szakszerű beépítésben mekkora tapasztalatot és tudást szerzett eddig.

Az alapozás és a meder kialakításának tekintetében többfajta módszert is választhatunk, azonban a legjobb az, ha alaprétegnek 5-10 centiméter homokot helyezünk el, majd azt vastag geotextíliával lefedjük, ezzel javítva a talaj egyenetlenségét.

A végleges fóliát annak tükrében választhatjuk ki, hogy milyen extrákat szeretnénk látni a kerti tó építését követően: dekor fóliát célszerű alkalmazni például akkor, ha patak vagy vízesés csobogását szeretnénk életre kelteni saját kis birodalmunkban.

Amikor feltöltöttük vízzel a tavat, nagyobb köveket rakunk a fólia szélére, majd miután a fólia kilógó részeit körbevágtuk, jöhet a végső díszítés és a cizellálás, hogy a kerti tó olyan formát kapjon, amilyenről mindig is álmodtunk.

A szakértők fontossága a kerti tavak építésében

Gondoljunk arra, hogy kijavítani egy hibát néha sokkal nehezebb, mint nulláról a helyes módszerrel felépíteni valamit. Munkánk során mi is találkoztunk egyedi, házilag barkácsolt építményekkel, amik – bármennyire is a jó szándék vezette építtetőjüket -, végül borzalmas sorsra jutottak.

Egy rosszul felépített kerti tó nemcsak az összképet rontja, de még a hangulatunkat is, hiszen nem elég, hogy fáradtságos munka van létrehozásuk mögött, de még a várt eredményt sem érte el.

Nem érdemes vesződni, amikor a kerti tó építése egyszerű és gondoktól mentes is lehet.

Nincs szükségünk arra, hogy a nyugalmas kerti pillanatok helyett rohadó növényzetet és a pusztuló élővilágot lássuk, miközben szakszerű munkával és hosszú távú odafigyeléssel könnyedén távol tarthatjuk a szükségtelen rossz élményeket.

Ön dönt, mi építünk

Kerti tavat építeni igenis tudomány, megtervezni a tökéletes, minden igényt kielégítő tavacskát pedig aprólékos munka. Tapasztalt munkatársaink tökéletesen ismerik mindazt, ami a hibátlan munkához szükséges: a befogadó közeg, vagyis a föld típusait, a vizet, a növények és halak fajtáit; azokat a kritériumokat, amik együtt határozzák meg a végeredményt.

Közel sem mindegy, hova építjük a tavat, hiszen a kifogástalan működés és a hosszú élettartam elérése érdekében minden egyes lehetőséget meg kell vizsgálnunk. A kerti tó formája lehet konzervatív és extravagáns is, és miközben Ön a formáról és a színekről dönt, mi tájépítész segítségével tervezzük meg és építjük meg kertjének ékkövét.

Alapos tervezésünk és az ügyfelek vágyait kielégítő ötleteink segítségével diplomás szakembereink az alfától az omegáig kézben tartják kerti tavának megépítését, és a legnagyobb körültekintéssel járnak el azért, hogy minden pontosan olyan legyen, ahol azt Ön megálmodta.

A részletekben könnyű elveszni! Ne bízza kerti tavát a véletlenre és ne hagyja, hogy álmait szétrombolj a rémisztő valóság!

Bízzon a szakértő segítségben és bízza a munkát ránk! Keresse kollégánkat bátran, és győződjön meg róla, milyen is az, amikor hozzáértő és segítőkész szakemberek építenek fel egy személyre szabott kerti tavat.

A harmónia és a béke szigete többé nem egy fotó – Valóság elérhető közelben!

– Kerti tó karbantartása

Gondoskodó szeretet

Jó gazda és hanyag gazda között óriási a különbség, és a visszatérő vendég az utóbbihoz nem szívesen kopogtat már be. Ne engedjük elrontani egy meghitt hétvégét vagy délutáni sziesztát a családdal, rokonokkal, barátokkal.

Ha már felépítettük fáradtságos munkával és pénzt nem kímélve kerti tavunkat, viseljünk szívünkön annak gondozását és áldozzunk időt, energiát arra, hogy ez a kis világ olyan maradjon, amilyennek mindig is megálmodtuk.

Cégünk kedvezményes, megfizethető áron vállalja a kerti tavak karbantartását, mert hiszünk benne, hogy az igazi munka csak akkor kezdődik, amikor felépült saját függőkertünk; a mi világunk egyik csodája, benne csobogó patakkal, vízeséssel és mindenfajta növénnyel, hallal és a természet kincseivel.

A hibátlan kert a tökéletes kikapcsolódás kulcsa

A víz piszkos lesz a virágok elhervadnak, a bokrok elburjánzanak, és miközben a gaz mindent benő, elég csak egy kis lazaság ahhoz, hogy harmónia elillanjon.

A kert és a kerti tó gondozása, karbantartása teljes embert kíván, amire rohanó világunkban nem mindenkinek van ideje, kedve. A kertet, a tavat és a mi világunkat élvezni akarjuk anélkül, hogy a pillanatot elrontaná a ránk váró munka és kényelmetlenség.

Amikor nincs időnk, erőnk és kedvünk kertünket takarítani, akkor jól jön a segítség. Ha a gaz már mindent benőtt, és a kertünkre takarítás vár, akkor olyat hívunk, aki elkötelezett és akinek segítségére mindig számíthatunk.

Nincs ideje gondoskodni hatalmas kertjéről? Nem szeretné elhanyagolni pompás kerti tavacskáját? A kerti tó karbantartását bízza a legjobbakra; bízza azokra, akik a kezdetektől fogva szívükön viselik minden építőelem sorsát!

Kerti tavának gondozásáért hívja szakképzett kollégánkat vagy böngéssze tematikus aloldalainkat!

Kerti tavakról is olvashatsz Blog rovatunkban.