Oldal kiválasztása

Kertfenntartás

Kertfenntartás, ahogy mi csináljuk:

Mi úgy gondoljuk, hogy a kertfenntartás nemcsak a fűnyírásból és a lehullott levelek összesöpréséből áll, de felelősséget érezve a ránk bízott kert iránt, meg is teszünk minden egyebet, amire a kertjének csak szüksége lehet.

Az ott lakó élőlények csak akkor tudnak megajándékozni szépségükkel, ha egészségesek és minden igényüket megfelelően kielégítjük. Ennek hiányában leromlik az állapotuk, csökken az életidejük.

Egy betegeskedő díszkertet csak sokkal nagyobb munkával és költséggel lehet újjá varázsolni, mintha folyamatos kertgondozásban részesítjük.
Kertfenntartási munkáinkat is csak szakképzett, tapasztalt kertészek végzik!

Rendszeres vagy eseti kertfenntartásaink során az alábbi ápolási munkákat végezzük:


 • Komplex gyepápolás (fűnyírás, tápanyag-utánpótlás, gyepszellőztetés, gyommentesítés)

Talán a legtöbb figyelmet, a gyepfelületek igénylik a kertben.

Rendszeres, szakszerű gondozásra van szükségük, különben elgyomosodnak, kiritkulnak, megbetegednek.


 • Sziklakertek, virágágyak gondozása

A sziklakert pozsgás növényeit, vagy a kert lágyszárú díszeit is gondozni, ápolni kell.

A rendszeres gyomlálás, a trágyázás vagy az eseti visszametszések is a rendszeres kertfenntartás részét képezik


 • Faápolás, fakivágás

Ha lehet, érdemes a fagy, a kártevők vagy a mechanikai behatások okozta sebeket minél előbb kezelni, mert később akár a fa pusztulását is okozhatják.

Ekkor már nincs más megoldás, csak ha kivágjuk azt.


 • Gyümölcsfák, díszfák metszése

A gyümölcsfák körültekintő, fajonként különböző metszési technikákat igényelnek. Ha ezt nem szakember végzi, nem csak a termés minősége, mennyisége csorbulhat, hanem a fa kondíciójának romlásához is vezethet.

A díszfákat is ügyesen, szakszerűen kell metszeni. Egyes fajok, fajták különösen igényesek erre.


 • Sövénynyírás

A sövénynövényeket mindenképp érdemes rendszeres év közbeni alakító nyírásban részesíteni.

Ez is a gondos kertfenntartás része kell hogy legyen. Ezeknek a növényeknek nem elég a tavaszi visszametszés.


 • Tápanyag-utánpótlás

A kiegyensúlyozott tápanyagellátás hiányában a növények kondíciója romlik, a betegségek iránt fogékonyabbak lesznek és nem élvezhetjük teljes pompájukat.

Ezért mi mindig a kert fenntartásának részeként tekintünk a trágyázásra is.


 • Növényvédelem, permetezés

Ezeket a beavatkozásokat érdemes preventív jelleggel is elvégeznünk. Sokszor az már túl késő, ha kórokozók, kártevők kártételei megjelennek.

Gyakran, azok rajzási, szaporodási idejére kell időzítenünk a permetezéseket és az egyéb növényvédelmi munkákat.


 • Gyomirtás, bozótirtás, kaszálás

Sokkal jobb, a gyomok megjelenésekor elkezdenünk a gyomirtást.

Sokszor a túlzott elterjedésük után már csak radikálisabb eszközökkel lehet őket kiírtani.


 • Mulcsozás

A talajtakarást sok dísznövény meghálálja.

A gyomosodást visszaszoríthatjuk vele, és a talajra is jó hatással van.


 • Öntözőrendszerek teljes körű karbantartása, téliesítése

Az elkészült öntözőrendszereket folyamatosan figyelni kell.

Az elállítódott öntözőfejeket be kell állítani, a megsérült vezetékeket javítani kell, a fagyok beköszönte elött pedig muszáj vízmentesíteni az egész rendszert.


 • Kerti tavak teljeskörű fenntartása

A kerti tavak egy bizonyos méret alatt intenzív gondozást igényelnek.

Ebbe bele tartozik a szűrőrendszer tisztítása, a vizinövények ápolása, de akár a telepített halállomány ápolása is a kertfenntartó feladata lehet.


 • Medence karbantartás (porszívózás, pH és Cl szintentartás, szűrőtisztítás stb.)


 • Ipari területek fűkaszálása, parlagfűirtás

A nagyobb ipari területek, gyakran extenzívebb fenntartást igényelnek, ám ennek elvégzése is meghaladhatja a tulajdonosok szakértelmét, gépparkját, illetve figyelmét.

Mi szívesen elvégezzük ezeket a feladatokat is.


 • És minden más, amire kertjének szüksége vagy Önnek igénye van.

Ha tippekre kíváncsi, és el szeretné olvasni, hogyan kell felépülnie egy családi kertnek, mindenképp olvassa el cikkünket: Milyen legyen a kert, ami támogatja életünket, párkapcsolatunkat is.

Szükség esetén kertjének kullancsmentesítését is vállaljuk, hogy ne kelljen aggódnia családja egészségéért!

Kertészeink mindig tiszta, rendezett kertet hagynak maguk után!

Kertrendezés

Régóta kertes házban él, de eddig leginkább a lakótér berendezésével volt elfoglalva, és az udvarra kevesebb figyelmet fordított? Természetes, hogy először a közvetlen környezetünket szeretnénk rendbe tenni, csak aztán fordulunk a kinti terület felé.

A kert is otthonunk része

Azonban ahhoz, hogy valóban komfortosan érezhessük magunkat otthonunkban, nem elég egy kényelmes kanapé vagy egy praktikusan berendezett konyha. Az is kell, hogy már a kapun belépve egy tiszta, esztétikus és igényeinknek megfelelően kialakított kert fogadjon. Apróságok is elronthatják az összhatást, például, ha az egykoron szép zöld fű kiszárad és megbarnul a túlzott napsütéstől, ha a gyep tele van falevéllel, a virágok között burjánzik a gaz, vagy egy rózsa belógó szára megszúr, ahogyan megyünk fel a lépcsőn.

Néha a kertre is ráfér egy felújítás

Az is lehet, hogy egyszer már rendbe hozatta kertjét, de az évek során nem volt ideje a gondozására, így ráférne már egy kis karbantartás. De előfordulhat, hogy mindössze bővítené a zöld felületet, vagy megunta eddigi növényeit. Esetleg háziállatot tervez, ezért most már csak feleannyi terület áll a virágok rendelkezésére, így azt a lehető legjobban ki szeretné használni. De akkor is tudunk segíteni, ha épp, hogy bővítene, vagy teljesen átalakítana; esetleg a rengeteg virág helyett inkább már füvet és bokrokat szeretne vagy fordítva.

Ha szeretné teljesen átformálni udvara arculatát, forduljon hozzánk bizalommal. Kertészmérnökökből álló csapatunk a kerttervezés, kertépítés és kertgondozás mellett kertrendezést is vállal rövid határidővel. Vegye fel velünk a kapcsolatot most, és egykori, imádott kertje hamarosan ismét szerethetővé válik!

 1. Kertgondozás

Egy kert fenntartása annak méretétől függően néha teljes embert kíván. Hiába terveztetjük meg és építtetjük ki vagy újíttatjuk meg kertünket, nem élvezhetjük sokáig az előnyeit, ha aztán elhanyagoljuk, és nem tartjuk gondoskodunk a rendben tartásáról.

A kert is törődést igényel

A kert ugyanúgy igényli a törődést, mint a lakásunk. Időnként itt is takarítani és rendezkedni kell, hogy komfortosan érezhessük magunkat. Hiszen, ha mindent benő a gaz, nem tudunk gyönyörködni a virágokban. Ha a fű kiszárad a túlzott napsütéstől, nem szívesen hívjuk át a barátainkat egy kerti sütögetésre, mert nem akarjuk ilyen környezetben fogadni őket. Ha elburjánzanak a gyomok, elveszik a teret a zöldségek elől, és lassan már semmi sem terem meg a konyhakertben.

Ha nincs ideje, bízza szakemberre a munkát

Viszont az is érthető, ha munkája és otthoni teendői mellett nincs ideje kertje gondozására. Ha későn ér haza, természetes, hogy legszívesebben csak leheveredne a hintaágyba, és élvezné a fák nyújtotta árnyékot, a virágok illatát, és egyáltalán; a talpalatnyi természet látványát. Egy pusztuló, rendetlen kert viszont nem tölti be a „nyugalom szigetének” funkcióját, azaz hiába él egy hatalmas udvarral rendelkező családi házban, ha nem szívesen tölti idejét a szabadban. Szakszerű gondozással azonban kertje visszakaphatja régi fényét.

Metszés és tápanyagozás

Kertgondozás

Élvezze hosszú évekig kertje szépségét

Egykor gyönyörű kertje már elveszítette régi szépségét, mert nem volt ideje rendben tartani? Vagy szerencsére ez még nem következett be, de tudja, hogy nincs lehetősége annyit foglalkozni kertjével, amennyit kellene? Az udvar rendben tartása sokszor teljes embert kíván, főleg, ha nagy területről van szó. A virágokat vagy a konyhakert zöldségeit öntözni kell, a fákat metszeni, le kell nyírni a füvet, átültetni a növényeket, összesöpörni a száraz leveleket, megnyírni a sövényt, kigazolni az ágyásokban…

Ha nincs ideje a kertgondozásra…

Napi munkánk és otthoni feladataink mellett nem csoda, ha minderre nincs időnk. Bár hétvégén szívesen töltjük az időnket a szabadban, és végezzük el a legszükségesebb munkálatokat, azonban érthető, ha nem szeretnénk egy egész vasárnapot az ágyásban guggolva tölteni. Ha viszont nem végezzük el a fenti tevékenységeket, kertünk hamarosan elveszíti régi fényét. A növények elburjánzanak vagy épp elszáradnak, mindent belep a gaz, elszaporodnak a kártevők, a zöld gyepet pedig betakarja a sok lehullott levél. Hiába van egy hatalmas, rengeteg lehetőséget magában rejtő kertünk, ha ezek miatt nem tudjuk kihasználni az előnyeit. Nem elég, ha megterveztetjük és kiépíttetjük vagy megújíttatjuk kertünket, ha utána magára hagyjuk, hiszen ugyanúgy igényli a törődést, mint otthonunk, sőt, mint kedvenc háziállatunk. Időnként itt is ki kell takarítani és rendet kell rakni, hogy kellemesen érezzük magunkat. Ráadásul, biztosan nem szívesen hívnánk meg barátainkat vendégségbe egy kis kinti sütögetésre egy rendetlen, elsárgult virágokkal teli és kiszáradt gyeppel borított kertbe.

Kertje ismét régi fényében pompázhat

Ha egyedül nem győzi a kertgondozást, bízza ránk a munkát! A kerttervezés, kertépítés és kertrendezés mellett vállaljuk kertek rendben tartását: gyomlálást, tápanyagozást, átültetést, metszést, öntözést, fűnyírást. Szakképzett kertészmérnökökből álló csapatunk folyamatosan nyomon követi a növények állapotát, és elvégzi a szükséges teendőket, hogy önnek ne legyen más dolga, mint leheveredni a nyugágyba, és élvezni a pompázó kert látványát. Mi pontosan tudjuk, melyik fát vagy bokrot mikor kell metszeni, és melyik növénynek milyen tápoldatra van szüksége ahhoz, hogy a lehető legszebb legyen. Keressen meg minket most, bízza ránk a kertgondozást, és kertje pár nap múlva ugyanolyan szép lehet, mint régen!

 1. Kertrendezés

A szép kert is otthonunk része

Ha évtizedeket töltött el egy panelban vagy egy belvárosi garzonban családjával, egy álom megvalósulásának tűnik, amikor végre beköltözhet első saját házába. A lakótér birtokba vétele és a szobák saját ízlése szerint való berendezése után azonban még kell valami ahhoz, hogy teljesen otthonosan érezhesse magát új birodalmában. A közvetlen környezetünk rendbe tétele után a kertet is gondozásba kell vennünk. Hiszen csak akkor lesz teljes a komfort, ha nemcsak a nappalink vagy a konyhánk kényelmes és esztétikus, hanem a kertünk is. Így már a kapun belépve feltöltődhetünk egy fárasztó munkanap után, gyönyörködhetünk a virágokban, sétálhatunk egyet a füvön, leheveredhetünk egy nyugágyba, vagy vacsorához teríthetünk a fák tövében.

Az elhanyagolt kert rontja az összhatást

Akármilyen szép is az otthonunk, ha kertünk nem rendezett. Ráadásul, ha a fű már nem zöld, hanem barna és száraz, tele van falevéllel, a sövény belóg a kialakított étkezőrészre, a virágokat belepte a gaz, a bokrok pedig kiszáradtak, nem töltjük el olyan szívesen kint a szabadidőnket. Hiába várjuk a nyarat, hogy végre kerti grillezéseket rendezhessünk, amelyre az egész baráti kört meghívnánk; ha azt látjuk, hogy a kert állapota már nem ad okot büszkeségre, lehet, hogy inkább lefújjuk a programot, hogy ne kelljen szégyenkeznünk ismerőseink előtt.

Teljes megújulás

Olyan kertészt szeretne, aki nem csak munkaként, de szenvedélyként gondol a növények gondozására? Csapatunk tagjai közel egy évtizede űzhetik kedvenc időtöltésüket főállású munkaként, minden figyelmüket és szakértelmüket az előttük álló feladatokra összpontosítva.

A kertekben sok olyan teendő adódhat, amelynek nem szerencsés szakértelem híján nekilátni, előttünk azonban nincs lehetetlen. A kis családi házak kertjeinek és teljes lakóparkok növényzetének gondozását is ugyanolyan pontossággal végezzük el.

Munkatársaink fiatal, diplomával rendelkező kertészek, akik nagy szakértelemmel végeznek el bármilyen, a szükséges kerti munkát, amennyiben megtisztel minket bizalmával. Az egyszerű pázsitnyírástól a gyümölcsfák gondozásáig nincs olyan feladat, melynek ne örömmel és odaadással látnánk neki.

Miért éri még meg minket választani?

 • Mert kertészeinknek nem a pénzszerzés, hanem a jól végzett munka és az elégedett kerttulajdonos az első!
 • Mert munkatársaink pontosak, illemtudóak, udvariasak és mindig tartják magukat a megbeszéltekhez.
 • Mert mi rendben és tisztán hagyjuk ott kertjét a munka végeztével.
 • Mert szeretjük munkánkat és folyamatosan képezzük magunkat, hogy a lehető legjobban gondozhassuk növényeit!

Kertgondozás

Hogy egy kert tökéletesen nézzen ki, nem elég csak egyes részeit néhanapján karbantartani, az egészet együtt kell kezelni és minden kis részletet a legnagyobb odafigyeléssel kezelni. A mi csapatunk tudja ezt, ezért nálunk a kertgondozás nem csak egyszerűen a pázsit lenyírásából áll – kertészeink minden növényre odafigyelnek, elvégzik a sövénynyírást, gyepgondozást, , öntözőrendszer karbantartást, gyomlálást és bármilyen feladatot, amelyet a megrendelő kíván, annak elképzelései szerint kiviteleznek.

Precíz munkamódszerünk garantálja, hogy amennyiben minket választ, kertje még hosszú idő után is rendezetten néz majd ki!

A teljes körű kertgondozás során számos munkafázist bonyolítunk le, amelyek biztosítják a hosszú távú hatást:

 • A gyep teljes körű gondozása, ideértve a fűnyírást, a talaj trágyázását és szellőztetését, a gyomok teljes eltávolítását és a különböző kórokozók elleni védelmet is
 • A sziklakertek és virágágyások gondozása az Ön elképzelései szerint
 • A fák, cserjék gondozása, igény esetén kivágása, sövényeinek nyírása
 • Gyom- és bozótirtás, tápanyag-utánpótlás
 • A kert öntözőrendszerének karbantartása a legjobb hatás érdekében; a rendszer téliesítése
 • Kerti tavak gondozása a vízminőség javításával, szűrők beállításával

Társasházi kertgondozás, családi házak, lakóparkok zöld területeinek rendben tartása számunkra nem jelent kihívást! Keressen minket Budapesten és Pest megyében!

Parkgondozás

Nincs két ugyanolyan park, ahogyan nincs két olyan ember sem, aki ugyanúgy képzeli el kertjét, éppen ezért nekünk az a legfontosabb, hogy a lehető legszebben valósítsuk meg ügyfeleink álmait. A parkok rendben tartása, kialakítása nagyon gondos tervezést kíván, és ha ezt kellő odafigyeléssel végzik el, mindenki a csodájára jár majd az eredménynek! Mi garantáljuk Önnek, hogy hosszú idő után is elégedetten tekinthessen végig az általunk gondosan ápolt parkon, ahol minden a helyére kerül, minden növény egészséges és ahol mindenki jól érezheti magát!

Parkfenntartás Budapesten és Pest megyében

A parkgondozás során kertészeink megnyírják sövényeit, kezelésbe veszik a cserjéseket és fákat, kiirtják a gyomnövényeket melyek elcsúfíthatnák az összképet. Hogy hosszú távon is kiváló eredményeket produkáljunk, a talajt is feljavítjuk, megszellőztetjük, hogy minden növény egészségesen növekedhessen és a látogatók örömére szolgáljon.

Ha lakóparkban vagy cége telephelye körül akarná rendezni, parkosítani a zöldterületet, gondoljon ránk!

Irodai növénygondozás

Sokszor csak dekorációként gondolunk az irodákban az asztalon ülő vagy a sarokban gubbasztó növényekre, pedig a munkahelyen többféle módon is nagy hasznunkra lehetnek. A szobanövények növelik az iroda levegőjének oxigéntartalmát, oldják a stresszt, a méreganyagokat lebontva elősegítik a levegő megtisztulását, mindemellett pedig természetesen a dogozók közérzetét is javítják.

A szobai növények azonban kényes jószágok, jó egészségben tartásuk odafigyelést kíván. Az idő persze pénz, és a munkahelyén nem viráglocsolással tölti az ember – mi levesszük ezt a terhet az Ön válláról!

A munkahelyi növénygondozásról

Az irodai növényápolás számos elemből álló, összetett tevékenység. Legfontosabb, hogy a növények elhelyezése megfelelő legyen, azaz mindegyik fajta a saját fény- és páratatalom-igényének megfelelő helyen álljon. A növényeket emellett rendszeresen öntözni kell, a különböző fajták szerint más-más időben, gyakorisággal és mennyiséggel.

A növények földjét tisztán kell tartani, elszáradt leveleiket eltávolítani, szükség esetén a növényeket átültetni és kártevők elleni védelmüket biztosítani.

Velünk nem kell többé az elszáradt növények miatt bosszankodnia, vagy ebédidőben azon tanakodni, ki és mikor locsolt utoljára – gond nélkül ápoljuk dísznövényeit, hogy jól érezhesse magát a munkahelyén!

Növénygondozás

Nem csak egész kertek vagy parkok gondozását vállaljuk, szükség esetén akár a legapróbb részletekkel is szívesen foglalkozunk – lelkesen elrendezzük és ápoljuk rózsáit, virágágyásait, kezelésbe vesszük gyümölcsfáit és örökzöldjeit is, hogy minél tovább gyönyörködhessen bennük!

A növénygondozást fiatal és lelkes csapatunk rendszeresen és természetesen garanciavállalással végzi, így nyugodt lehet, nálunk jó kezekben van kertje sorsa!

Szakembereink többek között a következő növénygondozási feladatokat vállalják Budapesten és Pest megyében:

 • Rózsa gondozás
 • Virágágyás gondozás
 • Gyümölcsfák gondozása
 • Fenyők és örökzöldek gondozása
 • Irodai növényápolás

Rózsa gondozás

A rózsák minden kert ékei, szépségük mindig magára vonja a figyelmet, így érdemes különösen odafigyelni gondozásukra. nem mindig jut azonban idő arra, hogy megfelelő figyelmet szenteljünk a virágoknak – mi ezen segítünk, nagy gonddal ápolva rózsáit, hogy mindig a legjobb formáját mutassa virágoskertje!

A páratlan szépség ára: a ráfordított idő

A rózsák igen kényes virágok, már az sem mindegy, milyen mélyre, az év melyik szakában és hogyan ültetjük el őket. Amennyiben mindent megfelelő módon végzünk el, április vége felé már duzzadó rügyekkel találkozunk, ezzel azonban a munka még koránt sem ért véget.

Mindennél fontosabb, hogy a rózsákat rendszeresen gondozzuk. A virágok számára megfelelő talajnedvességet kell biztosítani, szárazabb idő esetén legalább hetente egyszer – ha lehet, délelőtt – bőségesen meg kell a rózsákat öntözni, de nagyobb szárazság esetén akár minden nap nedvesíteni lehet a talajt.

Hogy hosszú távon is szépek és egészségesek maradjanak virágaink, megfelelő minőségű talajról is gondoskodni kell számukra. Ezért rózsatrágyát vagy szárított marhatrágyát kell a talajba munkálni, évente legalább két alkalommal.

A betegségek ellen is folyamatos odafigyeléssel kell védekezni. A rózsákat rendszeresen ellenőrizni kell, nem támadta-e meg őket lisztharmat, rózsarozsda, levélfoltosság vagy más betegség. Amennyiben erre utaló tüneteket észlelünk, rögvest gondoskodni kell a megfelelő védekezésről.

Emellett a folyamatos virágzás érdekében rendszeresen metszeni is kell a növényeket. Nyáron másfél havonta kell ellenőrizni a vadhajtások meglétét, amelyeket vissza kell vágni, tél végén pedig az új hajtások irányának megszabása miatt szükséges ezt elvégezni.

A rózsák gondozása rendkívül időigényes, rendszeres odafigyelést kívánó folyamat, amelyre sokaknak egyszerűen nincs ideje. mi azonban örömmel vállaljuk, hogy édenkertté varázsoljuk parkját, udvarát!

Gyümölcsfák gondozása

Páratlanul jó érzés, ha az ember a saját kertjében termett, ízletes gyümölcsöket tehet le a családi asztalra. Sokaknak azonban a munka, a család, a társasági élet mellett nem marad idő arra, hogy megfelelően elláthassuk gyümölcsfáinkat, emellett pedig alapos utánajárást, odafigyelést is igényel, ha tökéletes eredményt akarunk.

Hogyan gondozzuk a gyümölcsfákat?

Már az ültetésnél is oda kell figyelni, hiszen nem mindegy, milyen évszakban és hová ültetjük a barackot, szilvát, almát és a többi fát, hiszen mindegyiknek megvannak a maga speciális igényei.

A fákat rendszeresen ellenőrizni kell, hiszen ha valamilyen betegség támadná meg őket, haladéktalanul és szakszerűen gondoskodni kell védelmükről – ellenkező esetben lemondhatunk a termésről, legrosszabb esetben akár a fa is elpusztulhat. Tavasszal és nyáron ezért legalább havonta esedékes a növényvédelem.

A gyümölcsfákat rendszeresen öntözni kell, hogy megfelelően fejlődhessenek, évente egyszer, kora tavasszal pedig alakító metszést kell végezni rajtuk. Ugyancsak szükséges a megfelelő táptalajról gondoskodni, szerves vagy műtrágyával.

Diplomás szakembereink több mint egy évtizede foglalkoznak már gyümölcsösök ápolásával, ezért bátran garantáljuk, hogy ha minket választ, minden évben bőséges termés kerül majd az asztalára!

Fenyők és örökzöldek gondozása

A fenyőfélékről úgy tartják, hogy a legigénytelenebb növények közé tartoznak, általában kevés munka van velük – néha metszeni kell őket, betegség esetén növényvédelemről gondoskodni, de évente csak néhányszor igényelnek komolyabb odafigyelést.

Éppen ezért azonban az emberek hajlamosak szinte megfeledkezni a kertekben, parkokban található fenyők, örökzöldek gondozásáról.

Mi azonban tudjuk, hogy ha a zöldterületen valóban el akarjuk érni a kívánt esztétikai hatást, ezekre a fákra is oda kell figyelni. Ha megtisztel minket bizalmával, gyakorlott szakembereink a kezdetektől elvégzik a fenyők ápolását, figyelemmel kísérik a begyökeresedést az ültetést követő első évek során, szükség esetén pedig gyomlálják őket.

Kertészeink az Ön egyedi elképzelései szerint metszéssel, nyírással olyanra alakítják növényeit, hogy azok a kert ékei lehessenek. A kertek, parkok kialakítását illetően pedig szükség esetén jótanácsokkal szolgálunk, melyekre több mint egy évtizedes tapasztalatunk a garancia.