Oldal kiválasztása

Kertépítés

A kertépítés során minden kert új szépségében tündökölhet.

Díszkertek teljes körű kivitelezésével foglalkozunk

Ezekhez a munkákhoz kiváló minőségű kerti gépekre, és szerszámokra van szükség.

A kertépítés során egy egységes rendszerként kell kezelnünk a területet. A talaj, az abban lévő növények, a fák az öntözőrendszer és a pázsit, mind szinergikus kapcsolatban állnak egymással.

Ha nekünk tetsző és hosszú távon is egészséges ökoszisztémát szeretnénk kialakítani a környezetünkben, ismernünk kell a felhasznált ásványok, növények, gépi elemek igényeit, egymásra gyakorolt hatásukat, valamint a szakszerű felhasználásuk módjait.

Ha ezeket felhasználva, kellő körültekintéssel járunk el, hosszú távon is élvezhető növénytársulást alkothatunk.

Kertépítés során végzett leggyakoribb munkáink

Kerti munkafolyamatok a kertépítésben

  • Durva és finom tereprendezés:

Általában ezzel kezdjük a kertépítést.

A különböző szintek kialakítása, a vízszintes területek kialakítása jelentik a későbbi burkolási és növény beültetési munkálatok fundamentumát.

  • Füvesítés (hidrovetés, gyepszőnyeg, kézi vetés)»

A gyepfelületek kialakítására mindhárom fenti lehetőség megfelelő lehet.

Mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai.

Kertépítési árajánlatunkban bemutatjuk ezeket, így Önnek egyszerűbb meghoznia a döntést!

  • Növényültetés:

A növényeket a nekik legmegfelelőbb ültetési technikákkal, az optimális ültető közegekbe ültetjük.

Fontos ismernünk az optimális ültetési távolságokat, a növények későbbi növekedési erélyét.

  • Sziklakert kialakítás »

Több féle stílusú sziklakertet építhetünk.

A beépítendő köveket, a növényeket és a kialakítás stílusát a kert többi eleméhez, és a sziklakert elhelyezkedéséhez igazítjuk.

  • Támfal emelés:

A kert szintkülönbségeit a kertépítés során támfalakkal tudjuk áthidalni.

Ezek lehetnek szárazon rakott támfalak, rönktámfalak, tufakő támfalak, üreges beton támfalelemekből, vagy gabionokból készültek, a területi igényektől megfelelően.

  • Kerti utak építése:

A kert járófelületeit is elkészítjük a kívánt burkolóanyaggal, az oda illő stílusban.

  • Fűszerspirál készítés

Bármiféle különleges kerti képződményt, divatos kiegészítőt meg-, és beépítünk, amire Önnek csak  szüksége lehet.

  • Öntözőrendszer telepítés »

Automata öntözőrendszerek kiépítésével is foglalkozunk.

Általában Rain Bird, Toro és Hunter elemekkel dolgozunk.

Minden esetben igyekszünk a leg költséghatékonyabb megoldást választani a tervezés során.

Ha lehetőség és igény mutatkozik, több árszintű ajánlatot is készítünk, hogy megtalálhassa az Önnek legmegfelelőbbet.

  • Illetve bármilyen egyéb kerti munka megbeszélés szerint!

Minden kert szép lehet

A leendő kert gondos megtervezése után következhet a megvalósítás. Miután feltérképeztük az igényeit, és már pontosan tudjuk, egy vadregényes tájat vagy inkább egy szabályos, virágokkal beültetett kertet szeretne-e látni udvarán, hozzálátunk annak kiépítéséhez.

Pusztaságból éden

Kertészmérnökeink az ön elképzelései alapján teremtenek pusztaságból édent. Elképzeléseit tapasztalatainkkal és kreatív ötleteinkkel kiegészítve vállaljuk, hogy kialakítjuk azt a kertet, amelybe ezentúl végre jól esik majd nyaranta kiülni sütkérezni a napon, pihenni az árnyékban, vagy épp közös sütögetést rendezni a barátokkal.

A füvesítéstől a kerti tóig

A kerttervezést követően vállalunk többek közt különböző földmunkákat, füvesítést, hidrovetést; gyepszőnyeg és kerti tó kialakítását; burkolást, járólapok lefektetését; sziklakert kiépítését és növények telepítését. Ha tele van ötletekkel, így konkrét elképzeléssel rendelkezik arra nézve, hogyan mutasson a kertje, ám munkája és otthoni teendői mellett nincs ideje azokat meg is valósítani, nyugodtan ránk bízhatja a munkát. A kertépítés folyamatát természetesen végig figyelemmel kísérheti, és ha valamin változtatna, mi alkalmazhatunk önhöz.

Engedje át nekünk a munkát!

Kertje így napról napra megújul, és hamarosan élvezheti minden előnyét. Ha szeretné végre kiaknázni a ház körül húzódó szabad területben rejlő lehetőségeket, forduljon szakemberhez, és ön nyugodtan pihenhet, míg mi dolgozunk. Ha ránk bízná a kertépítési, a kertrendezési vagy a kertgondozási feladatokat, keressen meg minket most bármelyik elérhetőségünkön!

  1. Kertrendezés

Régóta kertes házban él, de eddig leginkább a lakótér berendezésével volt elfoglalva, és az udvarra kevesebb figyelmet fordított? Természetes, hogy először a közvetlen környezetünket szeretnénk rendbe tenni, csak aztán fordulunk a kinti terület felé.

A kert is otthonunk része

Azonban ahhoz, hogy valóban komfortosan érezhessük magunkat otthonunkban, nem elég egy kényelmes kanapé vagy egy praktikusan berendezett konyha. Az is kell, hogy már a kapun belépve egy tiszta, esztétikus és igényeinknek megfelelően kialakított kert fogadjon. Apróságok is elronthatják az összhatást, például, ha az egykoron szép zöld fű kiszárad és megbarnul a túlzott napsütéstől, ha a gyep tele van falevéllel, a virágok között burjánzik a gaz, vagy egy rózsa belógó szára megszúr, ahogyan megyünk fel a lépcsőn.

Néha a kertre is ráfér egy felújítás

Az is lehet, hogy egyszer már rendbe hozatta kertjét, de az évek során nem volt ideje a gondozására, így ráférne már egy kis karbantartás. De előfordulhat, hogy mindössze bővítené a zöld felületet, vagy megunta eddigi növényeit. Esetleg háziállatot tervez, ezért most már csak feleannyi terület áll a virágok rendelkezésére, így azt a lehető legjobban ki szeretné használni. De akkor is tudunk segíteni, ha épp, hogy bővítene, vagy teljesen átalakítana; esetleg a rengeteg virág helyett inkább már füvet és bokrokat szeretne vagy fordítva.

Ha szeretné teljesen átformálni udvara arculatát, forduljon hozzánk bizalommal. Kertészmérnökökből álló csapatunk a kerttervezés, kertépítés és kertgondozás mellett kertrendezést is vállal rövid határidővel. Vegye fel velünk a kapcsolatot most, és egykori, imádott kertje hamarosan ismét szerethetővé válik!

 

A tervtől a megvalósításig

Szakértő csapatunk nemcsak kerttervezést vállal; a megrendelő igényei alapján gondosan elkészített terveket természetesen meg is valósítjuk. Miután elmondta nekünk, pontosan mit is szeretne; zöld gyepet itt-ott felbukkanó virágokkal és egy elkerített résszel a család kutyájának; vagy inkább árnyat adó fákkal és bokrokkal tagolt teret; esetleg a praktikum és az esztétikum kettősét, azaz virágágyásokat egy kis konyhakerttel, elkészítjük a kert tervét. Ha tetszik az eredmény, azonnal nekilátunk a megvalósításhoz. Ha közben valamit mégis másképp szeretne, természetesen változtathat.

A puszta helyén édenkert

Képzett és gyakorlott kertészmérnökeink pontosan tudják, mit mikor és hova kell ültetni, így biztosan nem fordul elő, hogy két helytelenül egymás mellé helyezett növény pár hónap alatt elpusztul. Akár egy vadregényes tájra, akár egy szabályos virágoskertre vágyik, mindenképp érdemes szakember segítségét kérnie; mi bármelyiket szívesen megvalósítjuk az ön számára. Vállalunk különböző földmunkákat, hidrovetést, gyepszőnyeg kialakítását, kerti tó építését, sziklakert kiépítését, burkolást és növények telepítését.

Szakértelem és kreativitás

Ha konkrét elképzelésekkel rendelkezik arra nézve, milyen kertet szeretne, természetesen figyelembe vesszük a kívánságait, azonban azt is megmondjuk, ha a tartós siker érdekében nem érdemes bizonyos növényeket bizonyos helyre ültetni. Ebben az esetben javasolunk önnek egy másik lehetőséget, és biztosan találunk olyan megoldást, amely megvalósítható, és önnek is tetszik. Egy esztétikus és vonzó kert kialakításához természetesen idő kell; így amennyiben úgy érzi, önnek napi munkája és otthoni elfoglaltságai mellett nincs elég erre, bátran engedje át a feladatot egy szakembernek.

Keressen meg minket most!

Segítségünkkel rövid időn belül élvezheti kertje minden előnyét. Keltse életre a háza körül húzódó szunnyadó édent, bízza szakemberre a munkát, így ön nyugodtan pihenhet, amíg a kertészek dolgoznak. Nemcsak a kerttervezésben és a kertépítésben, hanem a kertrendezésben és a kertgondozásban is szívesen segítünk. Keressen meg minket most elérhetőségeink bármelyikén!