Oldal kiválasztása

Bangita

A kora tavaszi lombtalan kertrészletet feldobhatjuk egy-egy örökzöld lomblevelű cserje telepítésével. Ilyen faj a Ráncos levelű bangita (Viburnum rhytidophyllum) amely közepes méretű, örökzöld cserje. Kínából származik, levelei 10-18 centiméteresek, lándzsásak, felületük barázdásan ráncos. Bangita gondozása Mi, a TipTopKert-nél, tudjuk, hogy minden kertész szeretné a növényeit a lehető legjobb formában látni, és mindannyian azt kívánjuk, hogy […]
illatos bangita virág

nov 10, 2018

A kora tavaszi lombtalan kertrészletet feldobhatjuk egy-egy örökzöld lomblevelű cserje telepítésével. Ilyen faj a Ráncos levelű bangita (Viburnum rhytidophyllum) amely közepes méretű, örökzöld cserje. Kínából származik, levelei 10-18 centiméteresek, lándzsásak, felületük barázdásan ráncos.

Bangita gondozása

Mi, a TipTopKert-nél, tudjuk, hogy minden kertész szeretné a növényeit a lehető legjobb formában látni, és mindannyian azt kívánjuk, hogy a kertünkben nevelgetett növények egészségesek, erősek és gyönyörűek legyenek. A bangita gondozása különösen izgalmas, hiszen nem csak szemet gyönyörködtető, hanem hasznos gyümölcsöt is terem. Ebben a bejegyzésben bemutatjuk, hogyan gondozzuk a bangitát a TipTopKert tapasztalatai alapján, hogy ti is sikerrel nevelhessétek ezt a különleges növényt.

Mi is az a bangita?

A bangita egy trópusi gyümölcsfa, melynek gyümölcseit számos ázsiai konyhában használják fel. A friss, ropogós gyümölcs édes, enyhén savanykás ízű, és számos vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, ami az egészségünk számára is előnyös.

A bangita helyes ültetése

Mi, a TipTopKert-nél, úgy gondoljuk, hogy minden növény életének első lépése az ültetés. A bangita esetében fontos, hogy napos, jól szellőző helyre kerüljön. Válassz egy termékeny, jól vízáteresztő talajt az ültetéshez. Ha cserépben neveled, győződj meg róla, hogy a cserép alján elegendő vízelvezető lyuk található.

A bangita öntözése

A bangita szereti a nedvességet, de kerülni kell a túlöntözést. Ha túl sok víz marad a talajban, a növény gyökerei rothadásnak indulnak. Véleményünk szerint a legjobb módszer a mérsékelt öntözés, amit a talaj felső rétegének kiszáradása után végeztek el.

Trágyázás és táplálás

Ahhoz, hogy a bangita gyönyörűen növekedjen és bőséges gyümölcsöt teremjen, rendszeres trágyázásra van szüksége. Mi a TipTopKert-nél azt javasoljuk, hogy tavasszal és nyáron, a növekedési időszakban, havonta egyszer adj hozzá egy kiegyensúlyozott folyékony trágyát.

Betegségek és kártevők

Sajnos, mint minden növény, a bangita sem mentes a betegségektől és a kártevőktől. Fontos, hogy rendszeresen ellenőrizd a leveleit és a gyümölcseit. Ha bármilyen elszíneződést vagy kárt észlelsz, azonnal cselekedj. A leggyakoribb kártevők közé tartozik a levéltetű és a pajzstetű.

A szerzőről

Kapcsolódó bejegyzések

5+2 játék, amivel lekötheted a cicád
5+2 játék, amivel lekötheted a cicád

Ha te is olyan szerencsés vagy, hogy egy hiperaktív cica társaságában élsz, akkor bizonyára tudod, hogy a játék fontos szerepet játszik a cicák boldogságában és egészségében. De vajon milyen játékokat érdemes beszerezni a kedvencednek? És számít-e, hogy a cica fiú...

Zöldségtermesztés házikertben
Zöldségtermesztés házikertben

A zöldségtermesztés házikertben nem csak egy pihentető hobbi, de egy praktikus módja is annak, hogy friss, egészséges zöldségekhez jussunk. A TipTopKert olvasói számára összeállított cikkünkkel bemutatjuk, hogyan kezdjünk hozzá a zöldségtermesztéshez saját...

Így készítsünk komposztot
Így készítsünk komposztot

Miért érdemes komposztot készíteni? Az előnyök áttekintése A komposztálás során a növényekből származó szerves anyagokat halmozzák egymásra, amelyek oxigén, víz és hő hatására lebomlanak. Ebben a folyamatban különböző mikro- és makroorganizmusok, algák és gombák...

Írj nekünk!

Kommentek

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése