Oldal kiválasztása

A gyepfelület gyommentesen tartása

A fűfelületen elterjedő gyomnövények komoly fejtörést okozhatnak, de tenni ellenük, nem is olyan ördöngősség. Új füvesítés követően, illetve a kellő gondoskodás elmulasztásával is előbújhatnak különféle gyomok, amik azon kívül, hogy elcsúfítják a felületet, konkurenciát is jelentenek a gyepalkotóknak. Ha nem figyelünk oda eléggé kertünk gondozása során, elharapózhat a probléma. A legfontosabb alapvetés, hogy az erős, […]
gyommentes szép pázsit

nov 10, 2018

A fűfelületen elterjedő gyomnövények komoly fejtörést okozhatnak, de tenni ellenük, nem is olyan ördöngősség.

Új füvesítés követően, illetve a kellő gondoskodás elmulasztásával is előbújhatnak különféle gyomok, amik azon kívül, hogy elcsúfítják a felületet, konkurenciát is jelentenek a gyepalkotóknak.

Ha nem figyelünk oda eléggé kertünk gondozása során, elharapózhat a probléma.

A legfontosabb alapvetés, hogy az erős, egészséges gyepfelületben sokkal nehezebben telepszenek meg a gyomnövények. Fontos a rendszeres tápanyagutánpótlás és a megfelelő vízellátás.

Az ennek ellenére kibújó betolakodókat vegyszeres kezeléssel könnyedén visszaszoríthatjuk.

A gyors reagálás döntő lehet, de egy kertfenntartó szakember az elhatalmasodott próblémán is úrrá lehet.

Hogy tartsuk gyommentesen a gyepünket?

A gyepfelületünk ékköve lehet kertünknek, ha megfelelő odafigyeléssel gondozzuk. Egy tökéletesen ápolt gyep a kert központi eleme, ahol a család és barátok kikapcsolódhatnak, játszhatnak vagy akár egy-egy nyári pikniket is rendezhetnek. Azonban a gyomok gyakran árnyékot vetnek a zöld oázisra, elvonva annak esztétikai és praktikus értékét. A TipTopKert szakemberei számos megkeresést kapnak a gyepfelület gyommentesen tartásának témájában, ezért úgy gondoltuk, itt az ideje összegyűjteni a legfontosabb tudnivalókat ebben a bejegyzésben.

A megelőzés fontossága

Először a megelőzésre koncentráljunk: Mielőtt bármilyen kezelésbe kezdenénk, fontos megértenünk, hogy a legjobb gyomirtás a megelőzés. Ha egészséges és erős gyepfelületet alakítunk ki, kevesebb lehetőség adódik a gyomoknak a megtelepedésre. Szerintünk a gyep rendszeres öntözése, táplálása és metszése az első lépés a gyommentes kert felé vezető úton.

A gyomok azonosítása

Ismerje fel a betolakodókat: Minden gyomnak megvannak a saját jellegzetességei. Mi, a TipTopKert-nél úgy véljük, hogy a gyomirtás első lépése az azonosítás. Ha tudjuk, milyen gyommal állunk szemben, könnyebben kiválaszthatjuk a megfelelő kezelési módot.

Természetes gyomirtási módszerek

Válassza a környezetbarát megoldásokat: Az ökológiai lábnyomunk csökkentése érdekében célszerű természetes gyomirtási módszereket választani. A forró vízzel történő gyomirtás, a gyomok kézzel történő eltávolítása vagy a természetes gyomirtó szerek használata csökkentheti a kertünkben használt vegyszerek mennyiségét. Véleményünk szerint a természetes módszerekkel nem csak a kertünk, de a környezetünk is nyer.

Vegyszerek, gyomírtók használata

Használja felelősségteljesen: Ha vegyszerekhez folyamodunk, fontos a címkén található utasításokat pontosan követni. Mi, a TipTopKert-nél azt ajánljuk, hogy mindig alkalmazzuk a legkisebb hatékony mennyiséget és kerüljük a túlzott használatot. Ne feledje, hogy a vegyszerek nemcsak a gyomokra, hanem más növényekre és állatokra is hatással lehetnek!

A szerzőről

Kapcsolódó bejegyzések

Így készítsünk komposztot
Így készítsünk komposztot

Miért érdemes komposztot készíteni? Az előnyök áttekintése A komposztálás során a növényekből származó szerves anyagokat halmozzák egymásra, amelyek oxigén, víz és hő hatására lebomlanak. Ebben a folyamatban különböző mikro- és makroorganizmusok, algák és gombák...

A családi kertekről
A családi kertekről

Sok boldog családban megjelenik az igény, hogy zöld környezetben szeretnének élni. Míg a szingli életformához egy lakás is éppen elegendő lehet, párkapcsolatban már kell némi élettér az életükhöz. Aztán, amint megszületnek a trónörökösök, már nem elégséges egy kis...

Milyen felszerelést használjunk kertészkedéshez?
Milyen felszerelést használjunk kertészkedéshez?

A legfontosabb felszerelések kertészkedéshez A megfelelő munkaruha, és felszerelés elengedhetetlen a növények gondozása során. A jól megválasztott cipő, sapka és réteges öltözék nélkül csatába indulni nagy fokú könnyelműség. Ez a cikk bemutatja a megfelelő...

Írj nekünk!

Kommentek

0 hozzászólás